Vrijvallen Lijfrente

Vrijvallen Lijfrente

Heeft u heeft in het verleden een lijfrente afgesloten om te sparen voor een aanvulling op uw pensioen? Dan komt er een moment waarop u te maken krijgt met het vrijvallen van uw lijfrente: de datum waarop uw huidige polis of rekening de einddatum bereikt en u moet beslissen wat u met het geld wilt doen. Ondanks de fiscale beperkingen, valt er veel te kiezen.

Lijfrente valt vrij; uitstellen of uitkeren?

Bij het vrijvallen van uw lijfrente is de eerste keuze die u moet maken of u uw lijfrente wilt omzetten in een uitkering of dat u de uitkering nog wilt uitstellen.

AOW in 2023?
U kunt de uitkering uitstellen tot het eind van het kalenderjaar vijf jaar nadat u de AOW-leeftijd heeft bereikt. Bereikt u in 2023 de AOW-leeftijd? Uw uitkering moet dan uiterlijk in december 2028 in gaan.

AOW in toekomst?
Wanneer u pas in de toekomst de AOW-leeftijd bereikt zijn er andere dingen om over na te denken bij vrijvallen lijfrente. Bijvoorbeeld of u de uitkering eerder nodig heeft. Wanneer u de uitkering vóór uw AOW-leeftijd laat ingaan dan moet u in verband met de fiscale regels vaak kiezen voor een lange(re) looptijd van de uitkering. Ook is het belastingtarief in de eerste schijf na uw AOW-leeftijd een stuk lager, waardoor u minder belasting betaalt. Meer informatie over fiscale aandachtspunten vindt u hier.

Vrijvallen lijfrente; sparen of beleggen?

Of u nu besluit om uw lijfrente te laten uitkeren of de uitkering nog uit te stellen, de volgende afweging bij vrijvallen lijfrente is om uw lijfrente op een (bank)spaarrekening te stallen of om uw geld te (laten) beleggen door VRY van Fintessa.
Vooral de mogelijkheid om ook in de uitkeringsfase te blijven beleggen is bij veel mensen niet bekend. Doorbeleggen in de uitkeringsfase kan erg interessant zijn; door de lage rente en de vaak jarenlange looptijd kan een hoger rendement zo maar duizenden euro’s extra (aanvullend) pensioen opleveren. Op https://www.vryvanfintessa.nl/mijn-pensioen/lijfrente-beleggen/ vertellen we u graag meer.

Vrijvallende lijfrente; wat kan VRY van Fintessa voor mij betekenen?

Veel mensen zijn zich er helemaal niet van bewust dat men kan “shoppen” bij het vrijvallen van lijfrente. In veel gevallen gaat men zonder al te veel na te denken akkoord met het aanbod dat hun huidige aanbieder hen voorlegt.
Er valt echter veel te kiezen, of u nu besluit om uw vrijvallende lijfrente te laten uitkeren of om de uitkering nog uit te stellen. Het loont dus om u te verdiepen in de verschillende mogelijkheden.
Wilt u weten wat VRY van Fintessa u kan bieden? Neem nu contact met ons op en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw lijfrente.

Vrijvallen lijfrente; ik heb meer dan één

Heeft u meerdere vrijvallende lijfrentes? Bij VRY van Fintessa is het in veel gevallen mogelijk om al uw lijfrentes samen te voegen op één rekening. Dat is wel zo overzichtelijk. Wist u dat het vaak mogelijk is, om uw lijfrentes al samen te voegen vóór het vrijvallen van uw lijfrentes? U hoeft dus niet te wachten en kunt nu al besluiten om uw lijfrente(s) onder te brengen bij VRY van Fintessa. Neem nu contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Waarom kiezen voor VRY?

VRY van Fintessa biedt laagdrempelige beleggingsoplossingen. Met het beleggen van uw lijfrentekapitaal bij VRY profiteert u van de uitgebreide en onafhankelijke beleggingsaanpak van Fintessa. Hierdoor verhoogt u de kans op een hoger rendement.

Kies voor vrijheid en een onafhankelijk beleggingsbeleid
Voor meer informatie kunt u kijken op www.vryvanfintessa.nl

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Start typing and press Enter to search

×